Het initiatieatelier is de ideale opstap voor wie zijn weg zoekt in de beeldende kunsten. Als nieuwsgierige beginner of liefhebber krijg je tijdens deze korte, tweejarige opleiding de ruimte en de tijd om kennis te maken met de verschillende aspecten van de beeldende kunst (schilderen, tekenen, grafische druktechnieken, ruimtelijk werk, digitale beeldbewerking). Op die manier ben je beter voorbereid om een keuze te maken uit het aanbod van de 4e Graad (voormalige 'hogere graad').

 

Je kan kiezen tussen twee ateliers:
- Op woensdagavond hebben we het beeldend initiatieatelier waarin je proeft van de verschillende aspecten van de "vrije" beeldende kunsten als grafiek, schilder- en tekenkunst en ruimtelijk werk.
- Op dinsdagavond is er het digitaal beeldatelier waarbij meer nadruk wordt gelegd  op digitale beeldbewerking. Met enkele eenvoudige basisbewerkingen in Adobe Photoshop, Illustrator of Premiere kan je je tekenwerk, linosnede of schilderwerk e.a. verrijken en bewerken, combinaties maken met typografie, fotografie en proeven van grafische vormgeving.

 

• docenten: Sophie Ryckaert en Toon Van Ishoven
De lessen gaan door op
  • Beeldatelier: woensdag 18.30u-22u [code M7]
  • Digitaal beeldatelier: dinsdag 18.30u-22u [code M8]